Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΠΥΡΓΟΣ Θ.13

Το καλοκαίρι του 1996 μερικά παιδιά που έψαχναν κάτι πιο αυθόρμητο,δυναμικό και επαναστατικό στην τάξη των Παναθηναϊκών οπαδών στον Πύργο,δημιουργούν το GREEN COCKNEY CLUB PYRGOS,με βασικό στόχο την συσπείρωση όλου του Παναθηναϊκού κόσμου της Ηλείας. Το πρώτο στέκι στην Λετρίνων6.
Ο σύνδεσμος είχε βροντερή παρουσία σε παιχνίδια της ομάδος και ειδικα σε τελικό μπάσκετ με παοκ. 1997-1998 Αξέχαστες εκδρομές σε Τρίκαλα,Χαριλάου,Ξάνθη,Καραϊσκάκη,Καβάλα και με παοκ στο Αλεξάνδρειο.
1998-1999 μεταφερόμαστε στην Ατταλείας μέχρι το τέλος του 2002,ο χειμώνας του 2002 μας βρίσκει στην Μιαούλη3.
Μάρτιος 2003 και οι γαυροι δίνουν αγώνα στο στάδιο του Πύργου με τον Ακράτητο,2 ώρες πριν το παιχνίδι η Μιαούλη είναι γεματη από γαυρους που Απαιτούν να κατεβάσουμε τη σημαία για να φύγουν ειρηνικά,η απάντηση που παίρνουν είναι αρνητική και σε έντονο ύφος τους ζητάμε να μας αδειάσουν τη γωνιά. και φτάνουν μερικά πρωτοκλασάτα στελέχη τους και 80 γαυροι κατευθύνονται προς το μέρις μας. πετάνε ότι έχουν και τότε. εμεις Αν και λιγότεροι 12 άτομα,οι γαύροι δέχονται τις πρώτες μολότοφ και οπισθοχωρούν,μερικοί μένουν,τρομοκρατούνται και δέχονται ροπαλιές. δεν ξέρουν από πού να φύγουν με αποτέλεσμα οι τελευταίοι που μένουν να,εισπραξουν αρκετές φάπες.
Από την αρχή της δημιουργίας του συνδέσμου συχνή παρουσία σε ποδοσφαιρο-βόλεϊ-μπάσκετ,και εκτός συνόρων. Σόφια με Σρέντερς,Βουδαπέστη με Χόνβετ,Κομουνάλε του Τορίνο,με Γιουβέντους,Λονδίνο,Τουρκία,Ολλανδία με Άγιαξ και Αιντχόβεν.
Έχουμε χρέος να ξυπνήσουμε συνειδήσεις και να μεταδώσουμε το πάθος και την αρρώστια που νιώθουμε για το τριφύλλι.
ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.

PYRGOS Θ.13..
(απο αφιέρωμα madboys13-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2006-ΤΕΥΧΟΣ 40)